Øjenmagi

En historie fra en af vores patienter:

Jeg er født hørehæmmet og med alderen er hørelsen blevet så dårlig at den i dag må betegnes som en resthørelse. Forstået på den måde at jeg uden øjenkontakt og mundaflæsning ikke kan forstå tale.

Jeg har aldrig kunnet følge med i radio, tv eller bruge telefon. Det har naturligvis gjort at der har været mange begrænsninger i mit liv, men jeg har heller ikke kendt til andet og altid kompenseret for den manglende hørelse ved at bruge mine øjne optimalt. Så jeg glemmer aldrig det chok jeg fik da jeg 1997 gik til en optikker for at få læsebriller. Jeg er lidt nærsynet og var begyndt at få problemer med at læse det med småt. Jeg var da 47 år. På bogstavtavlen kunne jeg ikke se det bogstav jeg fokuserede på med mit højre øje. Optikeren sendte mig til Øjenlæge. Jeg kom igennem hele systemet med Øjenlæge og Øjenambulatorium på sygehuset. Det var øjenforkalkning og der var ikke noget at gøre ved det. Sådan punktum !

Det udløste en gevaldig nedtur for mig. Jeg følte i den grad at gulvtæppet blev trukket væk under mig. Et var at have den dårlige hørelse, men at få problemer med mit syn oveni, nej, det kunne jeg slet ikke overskue. Mine øjne var mine ører ! Uden mine øjne kunne jeg ikke mundaflæse og selv med stærke høreapparater på begge ører kan jeg ikke forstå tale, uden samtidig at mundaflæse. Med øjnene kan jeg registrere meget af den situation jeg er i. F.eks. via kropssprog, mimik, attitude osv. Jeg får utrolig mange informationer gennem mine øjne. Jeg ser det blæser/ stormer, jeg ser det regner / hagler, jeg ser fuglene og forestiller mig de synger. I en tidlig vintermorgen med sne over hele landskabet, der ser jeg stilheden.

Tanken om det dårlige syn på mit øje, og som der ikke var noget at gøre ved fik mig til at græde indeni. Jeg kørte rundt og passede mit arbejde, og tænkte: ”hvis nu jeg ikke må køre bil mere, så kan jeg ikke have dette arbejde” og hvad nu hvis det også kommer på det andet øje? og så stod vandet ud af øjnene igen. Der skulle intet til at bringe mig ud af den i lang tid efter.

Nå – men efterhånden fik jeg det lidt på afstand, hverdagene med den dårlige hørelse tog lidt over. Der var så meget andet og efterhånden gled det i baggrunden. Jeg vænnede mig til det og det og venstre øje tog lissom over.

For et par år siden skete der så det at min far, der da var 78 år, pludselig også fik synsproblemer. Han havde i forvejen et ”dovent øje” pga. et skeløje fra barn af.. Jeg tog med min far til læge, øjenlæge og derfra til øjenambulatoriet. Det var hans bedste øje der havde fået øjenforkalkning. Han fik samme svar som jeg fik i sin tid, at det var der ikke noget at gøre ved. Min far måtte stoppe med at køre bil. Dette fik mit eget øjenproblem frem i lyset igen og jeg surfede rundt på ”nettet” for at finde alt hvad jeg kunne finde om øjenforkalkning. Her stødte jeg på Boel i Aulum. Jeg synes at det lød meget lovende og printede siden ud til min far. Men – nej ! det ville han ikke prøve, de havde jo sagt at det var der ikke noget at gøre noget ved osv. Der gik lidt tid men så tænkte jeg: ”det vil jeg selv prøve”. Og det gjorde jeg så. Det blev et af de gode valg i mit liv !

Jeg fik 10 x behandling på 5 dage, så hver uge og så hver anden uge. Jeg mærkede hurtig en forskel. Blev mindre træt i øjnene når jeg læste, brugte stort set ikke mere min lup til det med småt, kunne pludselig se datoen på mit ur, det var bare SÅ vidunderligt at opleve. Jeg fortalte min far om det gode resultat. Men nej, det ville han ikke prøve.
Jeg kommer nu ca. med 5-6-7-8 ugers mellemrum og får 2 x behandling. Hvis der går for lang tid imellem behandlingerne, bliver jeg mere træt i øjnene. Når jeg har været der, kan jeg hurtig mærke forskellen. Det er som at få nye briller. Hver gang !

Som en sidegevinst har jeg også fået bedret min hørelse en lille smule. Da jeg for nyligt var på høreklinikken for at få nye høreapparater, viste hørekurven at hørelsen på højre øre var bedret og at højre og venstre hørekurve nu var ens !!! det har de aldrig været før. Højre øre har altid været det dårligste. Det var meget tankevækkende. Højre øje og højre øre !

Det at møde Boel,s Akupunktur har virkeligt haft en utrolig stor betydning for mig og mit liv. Jeg er meget meget taknemmelig for hvad de har gjort for mig.

Kærlig hilsen
U.A.
Fredericia