Diskusprolaps

– Jeg er en af de utallige sygehjælpere, som er kommer galt af sted med ryggen, fortæller, den 49-årige Lisbeth Mikkelsen fra Sunds ved Herning.

– Jeg skulle løfte en patient og så sagde det ”pang” i ryggen og så kunne jeg hverken ” pip eller kuk” som vi siger her.

Det betød at jeg lå fladt ud på gulvet i halvandet år, og havde stærke smerter. Med to teenage børn i huset

Lægerne kunne ikke gøre noget, de ville ikke operere, kun gi´ mig stærkt smertestillende medicin, så jeg ikke sansede hverken det en eller det andet – så det gik ikke.

Der lå jeg så til ingen nytte.

Min mor var i samme periode begyndt at gå til behandling hos John Boel i Aulum med sine øjne – og hun fik det bedre, så vi blev enige om, at det skulle prøves.

Da jeg kom første gang kunne jeg ikke bevæge det ene ben –og havde stærke smerter i hoften som strålede ud i benet. Men allerede efter anden behandling begyndte jeg at få liv i benet igen – smerterne blev mindre og følelserne kom så småt igen.

Det var simpelthen vidunderligt at kunne bevæge sig lidt igen – og smerterne blev til at holde ud, også uden medicin. Det var en kæmpe lettelse. Nu går jeg til behandling hver fjortende dag og har det rigtigt godt.

Samtidig benytter jeg enhver lejlighed til at bruge John Boel. Min mand er sælger og var meget stresset, det klarede John Boel også – og hele resten af familien har også været en tur om af ham i Aulum, når der er noget som skal repareres.

Erik Hansen vandt guld ved OL i 1960

Den stil kajakroerne anvender i dag, er opfundet af Erik. Han har faktisk sat præg på flere generationer af kajakroere ikke kun i Danmark, men i hele verdenen.

Det gør ham til en af verdens største idrætsstjerner.

Topsport er hårdt, meget hårdt. Om det er eftervirkninger fra 5 timers hårdt daglig træning, gennem flere år, der var årsagen til Eriks problem, skal være usagt. Men han havde fået en diskosprolaps mellem 4 og 5 lændehvirvel.

Det er noget af det mest smertefulde, der findes over hovedet. Erik havde så ondt ned i benet, at han næsten mistede lysten til at leve. Han blev engang interviewet til en tv udsendelse om sine behandlinger ude hos os. Det var i den anledning, han sagde, ”det gjorde så ondt, at jeg overvejede at tage en cyankalium pille.

Han havde bestilt en drømme- rejse til Kenya, hvor han skulle tilbringe 14 dage sammen med sin kone. Da han kom ud til os, var noget af det første han sagde, at han var nødt til at afbestille rejsen, for han kunne simpelthen ikke tåle turen pga. smerter. Heldigvis tog smerterne så meget af under første behandling, at han ikke afbestilte, og efter yderligere 4 dages intensiv behandling var han total smertefri.

Erik tog på sin drømmesafari til Kenya og ringede, da han kom hjem 14 dage efter.

Lykkelig.

Det var en helt anden Erik at snakke med. Han sagde, at han overhovedet ikke havde mærket noget til hverken ryggen eller benene, mens han havde været i Afrika. Det eneste der var tilbage var, at 2 tæer var delvis følelsesløse.