3. Behandlingen

Behandlingen foregår ved at man sætter små tynde nåle i punkter rundt omkring leddet eller trykker på huden over leddet med en kuglepen, en 4 mm tyk strikkepind eller lignende.

For eftertiden når jeg skriver: ”sætter en nål i punktet”, så kan du altså trykke på punktet i stedet.

“Ethvert intelligent fjols kan lave ting større, mere komplekse, og mere voldelige. Det kræver en grad af genialitet – og masser af mod – at bevæge sig i den modsatte retning.”

Albert Einstein
Lad os et øjeblik se på figur 4 igen:

Fig4

Hvis man sætter en nål i eller trykker på det på figur 1 viste punkt, behandler man lidelser i den øverste del af hovedet. Hvis man flytter nålen 1 mm til en af siderne – det hedder medialt eller lateralt på fagsprog – behandler man lidelser lidt længere nede i hovedet.

Jeg ved erfaringsmæssigt, at det er svært at forstå, så derfor vises nogle billeder, der forklare, hvordan man finder de forskellige punkter.

Billedet figur 5 viser et punkt, der behandler lidelser i halebenet , kønsorganer og afgrænsede dele af benene.

Fig.5

 

Billedet figur 6 viser et punkt, der behandler lidelser i underlivet, lændeområdet samt dele af benene. Det er dette punkt, man benytter, når en patient har iskias.

Fig.6

 

Billedet figur 7 viser et punkt, der behandler lidelser i lever, milt, nyrer samt i området, hvor disse organer ligger.

Fig.7

 

Billedet figur 8 viser et punkt der behandler sygdomme i den øverste del af ryggen og brystet samt de organer, der ligger i det område. Desuden behandles problemer med hånden og dele af underarmen fra dette punkt.

Fig.8

 

Billedet figur 9 viser hvor alle punkter er placeret

Fig.9a Fig.9b

 

Let at lære

De viste punkter ligger samme sted på alle led: fingre, albuer, skuldre, knæ, tæer osv. – i og rundt om alle led.

Hvis du fx tager tommelfingerens yderste led, så ligger reflekspunkterne til hovedet der, hvor leddet kan bøjes, og reflekspunkterne til det nederste af kroppen og benene ligger under ledkapslen, som du kan se på figur 10b.

Fig.10b Fig10a

 

TEGNING (FOTO) AF RYGRADEN

Fig.11

For at gøre det mere overskueligt har vi delt kroppen op i 4 afsnit (fig. 12).

Første afsnit dækker hovedet, armene, skulder og øverste del af kroppen.

Fig.12 Fig.12a Fig.12b

Diagnose

En af de ting, der gør AcuNova enkelt at bruge og derved meget effektivt, er at man ikke skal tage hensyn til, hvad problemet hedder. Dvs. den diagnose, som lægen stiller, er meget interessant for patienten, men når vi behandler med AcuNova, er det fuldstændig lige meget, om det hedder en frossen skulder, om det hedder en betændt slimsæk i skulderen, om det hedder ledbetændelse i skulderen, om det hedder slidgigt i skulderen, om det hedder indskrumpet ledkapsel i skulderen, om det hedder bla. bla. i skulderen. Diagnosen er ligegyldig, man tager kun hensyn til, hvor problemet sidder.

Lad os holde os til skulderproblemet. Du undersøger den første ¼ af leddet, som vist på figur 12. Med din ”punktsøger” (kuglepen, strikkepind eller lignende) undersøger du altså den første ¼ af leddet for ømme punkter, meget ømme punkter. Lad os sige at du finder 3 ømme punker med din søger. Så går du i gang med at , hvilket punkt der er mest trykfølsomt. Vi forestiller os, at 2 af de 3 tilsyneladende er lige trykfølsomme.

AcuNova kan udføres på to forskellige måder: Man kan indstikke en akupunkturnål i punktet, eller man kan også behandle sig selv ved at trykke på punktet med en kuglepen eller en tyk strikkepind.

Naturligvis får man hurtigere og dybere resultater ved at behandle punkterne med akupunkturnåle, men det er muligt at opnå gode resultater ved at trykke på punkterne.

En professionel akupunktør bruger specielle akupunkturnåle og hun/han stikker en nål i det punkt, der var mest trykfølsomt.

Fig.16

Præcision

Det bringer os frem til et meget vigtigt punkt, måske det vigtigste for at opnå succes med AcuNova: Præcision.

At ramme punkterne 100 % nøjagtigt.

Du skal bruge et eller andet søgeinstrument. Spidsen skal have nogenlunde samme form som en tyk strikkepind. Du spørger naturligvis patienten, hvor han eller hun mærker problemet. På fig. 3 kan du nogenlunde se, hvor akupunkturpunktet på fingeren eller tåen er placeret.

Fig.3

 

På figur 17 har du hele kroppen, så du kan se, hvor du skal søge på ledene for at finde de forskellige segmenter (kropsafsnit). I bogen kan du lære, hvor hårdt man skal trykke, hvor ofte og hvor mange led osv.

Fig.17